TMS Ringsteds U15 piger deltog i weekenden d. 1-2/6 i det stærk besatte og meget populære græshåndboldstævne, Albertslund Sportyfied Cup. Et stævne, som hverken trænere eller spillere havde de store resultatmæssige forventninger til, da holdet på papiret var blandt de hold, som sidste sæson var lavest rangerende.

A-puljen, som Ringsted pigerne havde tilmeldt sig, havde 14 tilmeldte hold i alt. Det 14 hold blev delt i 2 puljer med 7 i hver og der ventede derfor holdet lidt af en mundfuld med 6 gruppekampe – 4 lørdag og 2 søndag, foruden et evt. viderespil.

 
 
Første kamp var et intenst opgør mod AB, som endte ud i en nervepirrende afslutning, som Ringsted heldigvis kunne trække sig sejrrigt fra. Kampen var et glimrende eksempel på, at overblikket hurtigt kan forsvinde når der ikke er adgang til måltavle eller tidtager til kampen. Lærepengene blev taget med videre og vigtigst af alt fra kampen var at se de gode defensive præstationer, som pigerne viste frem. En defensiv, som i den grad skulle vise sig at blive definerende for pigernes turnering.


Kamp 2 var mod LSH, som var en kamp vi i trænerteamet havde en forventning til at vi kunne være mere spilstyrende. Kampen forløb helt efter planen og mange piger kom på måltavlen i en kamp hvor vi spillede os til en række store chancer, men ikke helt havde skarpheden til at slå et afgørende hul. Forsvaret stod godt og gav målvogterne gode forudsætninger og sejren var derfor reelt aldrig i fare.


Kamp 3 stod vi overfor pigernes velkendte ”onde ånd” i form af Greve. Greve er et hold, som ved desværre flere gange i foregående sæson havde drillet Ringsted og de fleste gange taget de to point. Denne dag var Ringsted spillerne dog overlegne fra start til slut, hvor Greves to-mands aftaler og overgangsspil blev håndteret blændende. Samtidig med et par gode offensive aktioner betød det at TMS kunne trække sig sejrrigt fra kampen og dermed konstatere at de havde vundet 3 ud af 3 kampe, hvoraf to kampe var mod hold vi på papiret ikke nødvendigvis skulle slå.


Kamp 4 stod vi overfor et meget stærkt FIF hold, som ganske vidst havde blandet deres to hold, men stadig stillede med nogle, i U15 regi, meget kompetente spillere. Dette meget godt symboliseret ved at FIF er repræsenteret med 11 spillere i årgang 2005 og 6 spillere i årgang 2004 ved HRØ’s talenttræning, for ej at forglemme de 4 spillere der er udtaget til den landsdækkende talenttræning ved DHF. Ringsted spillerne gik uimponeret til sagen og spillede deres suverænt flotteste angrebskamp til stævnet. Det blev til 16 mål på 2*15 minutters løbende spilletid i en kamp hvor TMS var foran fra start til slut.  4 kampe, 4 sejre og en rigtig god mavefornemmelse rigere.


Søndag stod det på minimum 2 kampe, og hvis blot en af de to kampe blev til en sejr, så kunne TMS Ringsted holdet booke en plads i semifinalen, som enten nummer 1 eller 2. Kamp 1 var mod Rudersdal, som var en flok skudstærke piger med en misundelsesværdig gennemsnitshøjde. TMS fik ramt en rigtig god højde på tacklingerne og samtidig blev en stor del af indspillende til Rudersdal stregene fisket inden de nåede frem til rette ejermand. Derfor kunne de grønblusede ramme Rudersdal på en masse kontraløb og hive en komfortabel sejr hjem. Dermed var den noget overraskende semifinale i hus, efter 5 sejre i 5 kampe! Intet mindre end imponerende af pigerne.


Sidste kamp i gruppespillet var uden betydning for midtsjællænderne, men altafgørende for Ajax pigerne, der skulle bruge minimum 1 point for at sikre sig videre avancement. Kampen blev en meget hårdtspillet affære, hvor Ringsted desværre måtte se en 7-3 føring ved pause glide af hænde og til sidst ende med et uafgjort resultat. En alt for hårdt spillet kamp der endte med at dræne flere kræfter end hvad der ellers havde været nødvendigt. Ikke desto mindre blev Ringsted pigerne 1’er i puljen og skulle møde Lyngby i semifinalen.


Semifinalen blev aldrig så mindeværdig, som man kunne have ønsket. Efter 6 hårde kampe måtte vi erkende at kræfterne var sluppet op, og vi tabte til et Lyngby hold der på dagen var bedre. Lyngbys keepere står på et højt niveau og det gør det svært for TMS-pigerne at finde målene.

Resultaterne til stævnet må betragtes, som en anelse overraskende, når man samtidig tænker på at årgangene jo ikke er skiftet og holdene per definition derfor er de samme. Ikke desto mindre viser Ringsted spillerne at den hårde træning, som de lægger for dagen i øjeblikket, betaler tilbage lidt hurtigere, end vi havde regnet med. Vi arbejder stenhårdt videre i træningslokalet og glæder os allerede til september, når sæsonen igen står for døren. I mellemtiden kan man møde os til lidt hygge strandhåndbold på Køge strand d. 22/6 fra kl. 09:00.

 

På trænerteamets vegne

-          Jeppe Blume Thøgersen